Onze visie

In onze visie komen de volgende elementen en ideeën tot uiting: duurzaamheid, natuurbeleving, gezonde voeding, materiaalkeuze, sfeer van de ruimtes, ontwikkelen van zelfstandigheid, het kind leren 'het zelf te doen' maar ook samenwerken met, en leren van elkaar.

Een kind moet,ons inziens, na schooltijd weg van school!

Met onze plek bieden wij een daarom een huiselijke omgeving, waar het buiten zijn centraal staat.

IMG_5446.jpg

Rondom ons 'houten huis' is er volop ruimte om buiten te spelen. Het Zweeds houten huis is duurzaam gebouwd. Onze 10 zonnepanelen zorgen voor de energie en de leemkachel zorgt voor de warmte. We vinden het erg belangrijk dat we zoveel mogelijk zelf-voorzienend zijn. Vandaar ook onze moestuin; een plek waar de kinderen zelf aan de slag kunnen en zo ontdekken waar ons eten vandaan komt.

We bieden regelmatig activiteiten aan, zoals broodjes bakken, een picknick, tuinieren en regelmatig een natuur ontdekkingswandeling.

Verder is er de zorg voor de dieren; onze kippen, de 2 varkentjes en de kat.

Het huis zelf is ingericht als een gezellige huiskamer, met onder andere een lekkere bank, boekenkast en een eetkeuken.

Om de kinderen te stimuleren zichzelf zinvol bezig te houden, hebben wij – in tegenstelling tot de meeste huiskamers - geen computer of televisie. Daarentegen is er een ruime keuze aan boeken, houten speelgoed en veel spelletjes. Maar vooral zijn we veel buiten!

Door maximaal 10 kinderen op te vangen, in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, is er gepaste aandacht voor elk kind. Voor deze 10 kinderen is er 1 leidster; dat is Esther. Daarnaast loopt er regelmatig een stagiaire mee.

Esther is pedagogisch medewerkster niveau 4.

Mano of Dirk (onze zoon van 21 jaar) fungeren als achterwacht bij calamiteiten.

Met de volvo, waar 6 kinderen in kunnen, worden de kinderen door Esther of Mano van de diverse scholen opgehaald!

IMG_4931.JPG